Alergeny

Na jídelníčku jsou v závorce uvedena čísla alergenů. Seznam těchto alergenů naleznete zde, na webových stránkách, je také vyvěšen v naší jídelně, nebo si o něj můžete požádat u svého rozvozce. 
 
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu opatření dle směrnice 1169/11 EU
 
1) Obiloviny obsahující lepek – pšenice (1P), žito (1Ž), ječmen, oves, špalda, kamut nebo
    jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
    pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany – E220 – E228 v koncentracích vyšších než 10 mg,
     ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich